Coffea 100ml

Coffea 100ml

€ 31,83

Beschrijving

Coffea, de krachtige cafeïnebooster!

Coffea Praeparata bevat sterk geconcentreerde cafeïne wat stimulerend werkt op het hart, de bloedsomloop en andere ritmische processen in het lichaam van het dier, zoals het maagdarmkanaal of centraal zenuwstelsel. De cafeïne heeft daarnaast een stimulerend effect op het immuunsysteem en een licht remmend effect op ontstekingen. Coffea wordt snel opgenomen door het lichaam.


Eigenschappen

Werkt stimulerend op hart, bloedsomloop en alle ritmische processen.


Samenstelling

Per 100 ml:

Decoctum uit Coffea arabica tosta (coffea in verhouding tot decoctum = 1:3) 100 g.


Doeldieren

Runderen, paarden, varkens, schapen, geiten, honden en katten. Ook geschikt voor jonge dieren.


Indicaties

Begeleidingstherapie bij verstoringen van de algehele gezondheidstoestand, aandoeningen die gepaard gaan met koorts, doorbloedingsstoornissen, afgenomen eet- en zuigbehoefte, verstoring van het maagdarmkanaal en luchtwegaandoeningen.


Contra-indicaties

Bloedvergiftiging, maag- of darmzweren. Bij bekende overgevoeligheid voor cafeïne. Bijwerkingen Kan versterking geven van digitalispreparaten en ß-sympathomimetica.


Toediening / Dosering

Voor onderhuidse injectie of voor orale toepassing (direct op de tong of in de bek). Behandeling kan na 5 uur herhaald worden en kan probleemloos meerdere dagen worden toegepast.


Schaap: dosering injectie: 5-10 ml onderhuids, dosering oraal: 10-20 ml

lammeren: dosering injectie: 1-2 ml onderhuids, dosering oraal: 5-10ml


Let op: schudden voor gebruik


Waarschuwingen

Bij orale toediening dieren met maagzweren niet langdurig behandelen met Coffea, vanwege het stimulerende effect van o.a. cafeïne op de productie van maagsap. Coffea arabica tosta kan bij wedstrijdpaarden tot 72 uur na de laatste toediening een positieve dopingtest veroorzaken


Bewaarcondities / Houdbaarheid

Niet bewaren boven 25 °C. Beschermen tegen vorst. Na opening beperkt houdbaar.


Registratienummer / Kanalisatiestatus

Adm. nr. 0324, VRIJ. Homeopathisch diergeneesmiddel vrijgesteld van registratieplicht, zonder goedgekeurde therapeutische indicatie.